pondělí 24. dubna 2017

Slavnosti svobody Plzeň 2017

OSLAVY OSVOBOZENÍ PLZEŇ 2017

>>> OSLAVY OSVOBOZENÍ PLZEŇ

V letošním roce 2017 se uskuteční v MUZEU NA DEMARKAČNÍ LINII V ROKYCANECH mnoho akcí pro veřejnost. Nejvýznamnější akcí však zajisté bude jako každoročně AKCE k výročí osvobození a konce 2. světové války na demarkační čáře u Rokycan. V loňském roce 2016 byla tato akce pro veřejnost velmi zajímavá a třídenní program uspokojil i nejnáročnější návštěvníky. Proto jste i v letošním roce 2017 srdečně zvání na OSLAVY OSVOBOZENÍ – organizátoři již teď připravují pestrý program této AKCE v ROKYCANECH i v Plzni.

>>> Oslavy 72. výročí konce 2. světové války

Připomene si 72. výročí konce 2. světové války. V Rokycanech proběhnou oslavy tohoto významného výročí dne 7.5. – tedy v den, kdy vojáci 23. průzkumné eskadrony 16. obrněné divize USA přijeli do ulice Stodolní (dnes ulice Josefa Knihy).

>>> Program oslav výročí osvobození v Muzeu na demarkační linii

Součástí oslav v Muzeu na demarkační linii bude bohatý doprovodný program, který si užijí nejen dospělí, ale i jejich potomci. Kromě tradičních akcí se mohou návštěvníci těšit i na řadu novinek, které si pro ně letos pořadatelé připravili. Zejména to bude v rámci bojové ukázky „Demarkační linie – květen 1945“ účast letadla JAK 3, představení armád, které se zúčastnily bojů na demarkační linii, a to jak vojáků v dobových uniformách, tak také jejich historické techniky, kterou jednotlivé armády v obdoví 2. světové války použivaly. Pro děti, které budou pozorně představení vojáků jednotlivých armád sledovat pak bude určitě jednoduché v areálu muzea vyhledat přístušníky představených armád. Obdržené žetony, které od nich dostanou, v rámci soutěže Najdi svého vojáka, budou moci směnit za věcnou odměnu připravenou městem Rokycany. Ty děti, které se zúčastní Výcviku vojenských nováčků, získají zase jedinečný odznak za účast na výcviku. Závěr programu pořadatelé věnují jízdě těžké vojenské techniky v terénu.

>>> Slavnosti svobody Plzeň – OSLAVY výročí konce 2. světové války v Rokycanech na demarkační linii

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři