čtvrtek 19. ledna 2017

auto – moto – informace

auto – moto – informace

Co Vás zajímá z auto – moto témat? Novinky automobilek i výrobců motocyklů. Informace z autoservisů i rady odborníků. Jak se starat o svá motorová vozidla. Jaké jsou trendy v automobilovém průmyslu.


Zdrroj - portál plzen.cz



Devátá pozice patří Fiatu, desátá, stejně jako loni, skončila mladoboleslavská automobilka Škoda. Na evropském trhu se vloni prodalo o 6,5 procenta aut více než v roce 2015. Celkem to dělá více než 15 milionů osobních vozů.

Číslo, které je obvykle součástí obchodního názvu toho kterého druhu benzinu, v podstatě vyjadřuje podíl izooktanu, který má oktanové číslo 100 a n-heptanu s hodnotou 0. Takzvané primární benziny, které získáváme destilací ropy v rafinériích, mají vzhledem k požadavkům moderních motorů nedostatečné oktanové číslo, proto se dodatečně zvyšuje.

Z tohoto důvodu se do paliva přimíchávají takzvané antidetonátory. Jedním z nich je olovo, které se používalo dlouhá léta. Má ovšem dvě nevýhody. Jednak je toxické, a navíc poškozuje katalyzátor. Proto bylo jeho používání zakázáno. Dalšími antidetonačními aditivy jsou sloučeniny na bázi manganu nebo železa. V neposlední řadě se používají toluen, izooktan, éter, etanol, či metanol.
Od padesátých let dvacátého století výrobci paliv začali intenzivně spolupracovat s automobilkami. Tehdy začaly vznikat benziny s vyšším oktanovým číslem. Díky tomu jsme mohli zaznamenat změny kompresních poměrů, spalovacích prostorů, či vstřikovacích systémů v motorech.
V České republice byl dlouho nejběžnějším typem osmdesátioktanový Normal s obsahem olova. Jeho prodej byl zrušen v roce 1980. Prodej Speciálu 91 skončil v roce 2010 a olovnatý Super 96 netankujeme již od přelomu tisíciletí. Současná struktura zahrnuje pouze bezolovnaté benziny v oktanových hladinách 95, 98 i více.
Čím vyšší je u benzinu oktanové číslo, tím větší má palivo odolnost vůči vzniku detonačního spalování. Při detonačním hoření dochází k samovznícení čerstvé směsi. Směs se tak zažehne bez cizího zdroje, tedy svíčky. To znamená mnohem dříve, než je to ideální. Při detonačním hoření může být rychlost šíření tlaku až 3 000 m/s. Pro srovnání – za normální průběh spalování se považuje rychlost šíření tlaku od 10 do 25 m/s.
Tlaková vlna se pak šíří a naráží na stěny spalovacího prostoru, čímž vzniká klepání motoru. Pokud bude náš motor často vystaven detonačnímu hoření, může to přijít draho. Dojít může až k mechanickému poškození hlavy válce, jejího těsnění, případně pístů.
Současné motory mají nejčastěji předepsané oktanové číslo 95, i když například ve Spojených státech je běžně k dostání tzv. „regular“ s číslem 87. Auta homologovaná pro palivo s vyšším oktanovým číslem, typicky 98, mají motory s vyšším kompresním poměrem. Záleží však na více faktorech, kvůli kterým si motor palivo s vyšším oktanovým číslem nárokuje. Jde například o dobu předstihu zážehu, tvar spalovacího prostoru, těsnost pístních kroužků či účinnost chlazení motoru. Tankování paliva s nižším oktanovým číslem motoru nesvědčí. Neznamená to však, že by to vždy představovalo nebezpečí.
Většina výrobců benzin s oktanovým číslem 95 povoluje i u těchto motorů, avšak nedoporučuje jej užívat dlouhodobě a primárně. Většinu času by měl motor spalovat devadesát osmičku, čímž si majitel ušetří výše popsané problémy. Benzin s vyšším oktanovým číslem také prokazatelně zvyšuje výkon, ovšem zejména u motorů, které jsou na to připraveny. V takovém případě může rozdíl činit až deset koňských sil, samozřejmě v závislosti na běžném výkonu motoru.
Vyplatí se tedy tankovat Natural 98 i do auta, které jej nemá předepsáno? Pro čistotu a ochranu takového motoru stačí tankovat aditivovaný Natural 95. Senzor klepání často v motoru homologovaném na oktanové číslo 95 nemusí kvalitnější benzin poznat, a tak se výhody kvalitnějšího paliva jako lepší hoření a zvýšení výkonu ani nemusí projevit.
Situace se pro auta starší deseti let stává složitější s novým benzinem nazvaným E10, který od roku  2019 v České republice nahradí Natural 95. Desetiprocentní podíl etanolu ničí palivovou soustavu starších vozů. Dosud měl benzin s oktanovým číslem 95 jen pětiprocentní podíl tohoto lihu. Natural 98 však žádnou takovou biosložku neobsahuje. Stane se tak ideálním pro starší motory, které mohou být homologovány na oktanové číslo 95, a to úplně z jiného důvodu, než kvůli vyššímu oktanovému číslu.
Již letos se dle nové evropské normy setkáme s jednotným značením paliv. Každý typ paliva bude mít svůj vlastní geometrický obrazec. Benzinová paliva budou v kruhu, zatímco černou pistoli budeme tahat u stojanu se čtvercem. Plynným pohonným hmotám byl přisouzen kosočtverec.
Uvnitř obrazce najdeme písmeno označující typ paliva a číslo uvádějící maximální procentuální podíl biosložky, popřípadě označení typu plynu – LPG či CNG. Benzinová auta budou mít před příslušným číselným kódem písmeno E, zatímco naftová dostanou B.
zdroj: autorevue.cz
V popředí absolutního pořadí nejúspěšnějších aut na českém trhu v roce 2016 byly až na výjimky pouze klasické typy aut. Jak na tom jsou ale ty ostatní auta?
Svaz dovozců automobilů v České republice již od roku 2004 dělí automobily do celkem devíti kategorií. Ve statistikách jsme tedy vyhledali auta, která byla v dané kategorii nejúspěšnější, a o která naopak byl jen minimální zájem. Do pořadí jsme nezapočítávali vozy, která nebyla na trhu alespoň větší část roku. Třeba proto, že výroba již skončila, případně u nás skončila celá značka (Infiniti).
Minivozy:
Význam této třídy stále klesá. Celkem se u nás vloni v jejím rámci prodalo necelých sedm tisíc vozidel.
Malé vozy:
Dříve to bývala nejdůležitější kategorie tuzemského trhu s novými osobními auty, pak dlouho druhá nejvýznamnější a nyní jí patří až třetí pozice.
Nižší střední třída:
Stále se jedná s téměř 21procentním podílem na celém trhu o nejdůležitější kategorii, ale už ji téměř dostihly SUV. Na druhou stranu, v ČR se do ní neřadí model Škoda Octavia, který sám o sobě zaujímá více než desetiprocentní podíl celého českého trhu s novými osobními vozy.
Střední třída:
V České republice je v této kategorii už léta neochvějným vládcem nejdůležitější model mladoboleslavské Škody. Především díky ní je střední třída u nás čtvrtou nejdůležitější oblastí trhu.
Vyšší střední třída:
Vloni její důležitost vzrostla. Především díky tomu, že se už v plné míře prodávala Škoda Superb, která tuto kategorie vyhrála. Prodalo se jich desetkrát více než druhého auta v pořadí.
Luxusní vozy:
Pozici nejúspěšnějšího prodejce prémiového segmentu letos získala značka Mercedes-Benz. I tato kategorie letos zaznamenala růst, což je dokladem pozitivního vývoje české ekonomiky.
Sportovní auta:
Tato kategorie je v rámci tuzemských statistik Svazu dovozců aut velmi široká. Spadají do ní třeba také kabriolety. Loňská čísla ale dokládají, že zájem o tyto typy vozů v Česku stoupá.
Terénní auta a SUV:
I když řada vozidel, které do této kategorie spadají, už nemá ani pohon všech kol, zájem o ně roste nejvyšším tempem. Je dost pravděpodobné, že v příštím roce půjde již o nejdůležitější segment tuzemského trhu s novými osobními auty.
Velkoprostorová auta:
I když prodeje aut v této kategorii v Česku rovněž rostou, celkový trh má větší dynamiku. V důsledku toho se podíl těchto typů vozů na celkovém trhu snížil již jen na 13 procent.
autorevue.cz


V Plzeňském kraji je víc než 44 tisíc lidí, kteří si ještě nenechali vyměnit řidičský průkaz a přitom jeho platnost letos skončí. Jde o průkazy vydané v průběhu roku 2007 s platností na 10 let – tento rok byl totiž z hlediska počtu vydaných řidičáků nejvytíženější v historii. Informuje o tom ministerstvo dopravy na svém webu.
V roce 2007 bylo v České republice vydáno celkem 1 146 518 řidičských průkazů, více než 380 tisíc lidí si již průkaz vyměnilo, z toho za poslední měsíc tak učinilo téměř 45 tisíc řidičů. Z hlediska věku je skupinou, které se výměna týká nejvíce, skupina řidičů ve věku nad 61 let. V této věkové skupině zbývá v Plzeňském kraji k výměně přes 15 tisíc průkazů. Z hlediska měsíců patří mezi nejvytíženější březen, říjen a listopad, v těchto měsících bylo v roce 2007 vydáno nejvíce řidičáků z celého roku.
„Řidiči by neměli s návštěvou úřadu vyčkávat, aby se vyhnuli zbytečným frontám. O nový řidičský průkaz lze požádat již 3 měsíce před skončením platnosti a je zcela zdarma, lhůta pro vydání je 20 dnů. V případě expresního vydání do pěti dnů si řidiči připlatí 500 korun,“ informuje ministerstvo dopravy na svém webu.
K vydání nového řidičského průkazu stačí přijít s platným průkazem totožnosti na příslušný úřad obce s rozšířenou působností (podle místa trvalého bydliště řidiče) a donést jednu průkazovou fotografii a současný řidičák. Pokud řidiči o výměnu nepožádají včas, hrozí již za řízení s propadlým řidičákem pokuta, která je na místě do 2 tisíc korun, v případě správního řízení až 2 500 korun.


Lidé a firmy v Česku si během roku 2016 zaregistrovali rekordní počet nových vozů. Lídrem trhu je neochvějně domácí Škoda Auto.
Prodejci nových automobilů v České republice zažili vloni další rekordní rok. Podle čerstvých údajů Svazu dovozů automobilů se v roce 2016 v České republice zaregistrovalo do provozu 259 693 kusů, což je v porovnání se stavem roku 2015 o 12,5 procenta více.
Lídrem je opět Škoda, jejíž podíl dosáhl téměř 32 procent. Celkem prodala 82 tisíc svých aut, což je meziroční nárůst o více než 11 procent.  Za Škodou se na stupních vítězů umístily Volkswagen a Hyundai. V první desítce se nachází ještě Ford, Dacia, Renault, Kia, Opel, Peugeot a Mercedes-Benz. Tomu tak patří první místo v pořadí prémiových značek.
Škodě patří také první čtyři příčky v žebříčku nejžádanějších typů vozidel. Celkem se pro ni rozhodlo 28 zákazníků, tedy více než každý desátý zájemce o koupi nového auta u nás. Za octavií následují modely fabia, rapid a superb. Teprve pátý je Hyundai i30, který předstihl i nejprodávanější evropský automobil Volkswagen Golf. Od sedmého  do desátého místa následují Škoda Yeti, Volkswagen Passat, Ford Fiesta a Dacia Duster.
Spokojena s výsledky v Česku může být tentokrát i světová automobilka číslo 1 – tedy japonská Toyota. Její prodeje se meziročně zvýšily o 49 procent. Patří tak mezi značky s nejvyšším meziročním nárůstem.
Největší zájem měli Češi vloni o modely spadající do kategorie nižší střední třída, již na druhé místo postoupily sportovně-užitkové vozy. V pořadí obliby jednotlivých typů karosérií nadále vede kombi.
Největší procento zaregistrovaných vozů pohání benzinový agregát (54,5 procenta), elektromobilů přibylo pouhých dvě stě.
Vloni se v Česku podařilo prodat také více lehkých užitkových vozidel, motocyklů, nákladních automobilů i přívěsů a návěsů. Naopak meziroční pokles zaznamenala kategorie autobusů a traktorů.
zdroj:autorevue


Padající sníh a panující mrazy zavinily druhou vlnu objednávek nových zimních pneumatik. Od listopadu sice už původní letní pneumatiky za zimní vyměnilo 80 procent majitelů aut, nicméně teď v lednu míří do servisu i většina těch zbývajících.
„Důvodem jsou ideální lyžařské podmínky a samozřejmě počasí, a s ním spojená horší sjízdnost některých silničních úseků. Z toho důvodu přezují na nové pneumatiky i řidiči v případě, že původní sada pneumatik se blíží ke konci svého života,“ uvedl ředitel Pneumatiky.cz Vojtěch Schwangmaier.
Ti by zřejmě, v případě mírné zimy, nadále jezdili na zimních pneumatikách se vzorkem, jehož hloubka se již přiblížila hraničním čtyřem milimetrům. Vloni, kdy byla zima mírná, to tak mnozí dělali.
Lidé oproti loňsku také podstatně více kupují zimní řetězy. Do této doby je, podle nedávného průzkumu, takzvaně pro strýčka příhodu, vozilo v kufru 55 procent motoristů. Dalších 22 procent je plánovalo koupit. Právě nejspíše ti nyní pro ně míří do obchodů.
zdroj: autorevue.cz


Už déle než rok využívají zaměstnanci Správy Národního parku Šumava pro své služební cesty po území národního parku i mimo něj několik elektromobilů. Dlouhodobě jsou na Správě dva vozy Nissan Leaf a na kratší období jsou zapůjčovány například BMW i3, Volkswagen e-Up nebo aktuálně Smart ForTwo Electric Drive od společnosti  E.ON. Díky tomu se nám potvrdilo, že pro elektromobily není problémem ani kopcovitá Šumava.
„Samozřejmě, že většina řidičů elektromobilů se obává malého dojezdu, který se v kopcovité krajině Šumavy snižuje. Když se  s tím ale člověk sžije a doslova se s nimi naučí jezdit a využívat například možnosti rekuperace, není problémem se vydat i na delší trasy mimo území Národního parku,“ říká náměstek ředitele Správy NP Šumava Miloš Juha.
Krásným příkladem je vozidlo Smart ForTwo Electric Drive, které zapůjčila společnost  E.ON na dobu dvou měsíců, aby jej na Šumavě pořádně otestovali. Například jízda z Vimperku přes Kvildu až na Železnorudsko a zpět nebyla z pohledu dojezdu a výdrže baterie problémem, ale  důležité je, aby řidič trochu změnil své návyky z aut se spalovacími motory.
„Na našem území je pro kratší jízdy elektromobil vhodný asi do 60 km vzdálenosti. Při větší hustotě rychlonabíjecích stanic si umíme představit masivnější nasazení této techniky i v tak náročném prostředí, jakým je Šumava,“ sděluje své zkušenosti vedoucí oddělení IT a GIS Správy NP Šumava Lubomír Dvořák.
Na hustější síť rychlonabíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola Šumava ještě čeká. Zatím jsou na jejím území dvě takové soukromé stanice. „Správa parku počítá se stavbou těchto dobíjecích bodů. Jednoznačně by to vedlo k větší popularitě elektromobilů a jejich rozšíření na Šumavě. Ideálním cílem do budoucna by bylo postupně vyměnit všechna naše služební vozidla se spalovacími motory na elektrická. My teď už víme, že by to šlo, ale i tak to bude běh na delší trať,“ zakončuje náměstek Miloš Juha.


V roce 2016 vzrostly v ČR meziročně registrace ve všech kategoriích silničních motorových vozidel s výjimkou autobusů. Bylo registrováno celkem 259 693 nových osobních automobilů, 19 239 lehkých užitkových automobilů, 1 013 autobusů, 11 063 nákladních vozidel, 17 867 motocyklů. Uvedl to Svaz dovozců automobilů.
Škoda Auto loni zvýšila prodej o více než 11 procent na 82.267 aut. Následují Volkswagen s růstem o 12 procent na 26.598 vozů a automobilka Hyundai, která prodala 20.992 aut, tedy o sedm procent více než v roce 2015. Na dalších místech jsou značky Ford, Dacia a Renault.
Celkem 75 procent vozů nakoupily firmy a 25 procent soukromé osoby. Nejprodávanější byly vozy nižší střední třídy s podílem 21 procent, následují SUV a terénní auta s pětinovým podílem.
nejoblíbenější modely:
Škoda Octavia (28.406 prodaných ks)
Škoda Fabia (21.769)
Rapid (11.359)
Superb(11.100)
následují Hyundai i30 a Volkswagen Golf
Prodej lehkých užitkových aut se v minulém roce zvýšil o 12,3 procenta na 19.239 aut. Vede Fiat s 2934 prodanými vozy, druhý skončil Ford s 2908 aut a třetí Peugeot prodal 2671 vozů. Nejprodávanějšími modely byly Peugeot Boxer, Fiat Ducato a Renault Master. Registrace nákladních automobilů vzrostly o tři procenta na 11.063 vozů.
Prodej motocyklů se zvýšil o pět procent na 17.867 strojů. Nejvíce prodala Honda, druhý skončil Maxon a třetí Yamaha.


Už dvoumilióntý vůz s největší pravděpodobností prodá během příštího roku největší tuzemský autobazar AAA Auto některému ze svých zákazníků.
Letos zatím během jedenácti měsíců jen v České republice prodala přes 40 000 vozů. Nejžádanějším modelem je stále Škoda Octavia, následuje Fabia a Volkswagen Passat.
V desítce nejžádanějších ojetin pak jsou ještě Fordy Mondeo a Focus,  Volkswageny Golf a Touran, Škoda Superb, Renault Mégane a Hyundai i30.


Pneumatikářská společnost Goodyear a londýnská Škola ekonomie a politických věd vypracovaly studii o názorech současných evropských řidičů na autonomní auta. V průzkumu se ukázalo také to, že Češi jsou druzí nejvstřícnější v hledisku ohledů na ostatní řidiče.
Zatímco více než čtvrtině (přesně 26 procentům) Evropanů by již nyní vyhovovalo využívání vozů, které jezdí samy, v České republice je tento podíl nižší. Konkrétně o čtyři procenta. Vyplynulo to z výsledků studie, která zahrnovala odpovědi 12 000 řidičů z 11 evropských zemí. Autoři se kromě Česka ptali také v Itálii, Polsku, Srbsku, Španělsku, Velké Británii, Švédsku, Nizozemsku, Francii, Belgii a Německu.
Češi jsou tedy podle studie třetí nejméně přístupný národ k nasazení autonomních vozidel. 68 procentům by nevyhovovalo, kdyby nemohli vůz řídit sami.
Skepse obyvatel České republiky se projevila i v odpovědích na další otázky. Například 71 jich je přesvědčeno, že stroje nemají zdravý rozum a nemohou tedy v provozu vycházet s lidskými řidiči.
Novým technologiím se u nás moc nevěří, dokonce nejméně ze všech zbývajících oslovených národností řidičů. Více než tři čtvrtiny českých respondentů vyslovily souhlas s tvrzením, že „věda a technika nás nutí měnit způsob života příliš rychle“ a nejméně ze všech oslovených národností souhlasí s myšlenkou, že „díky vědě a technice žijeme zdravěji, snadněji a pohodlněji“.
Navíc nejvíce ze všech Evropanů chceme, aby byla auta chráněna proti hackerským útokům, a aby autonomní vůz byl schopen komunikovat s ostatními automobily. Také nejdůrazněji požadujeme, abychom v případě potřeby mohli kdykoli převzít řízení autonomního vozu. Nejvíce ze všech Evropanů se obáváme ztráty radosti z řízení.
Druzí v žebříčku byli Češi v četnosti pozitivních odpovědí na otázku, zda je nutné, aby autonomní auta měla volant a aby byla schopna ochránit jejich soukromí. Na druhou stranu, je obtížné říci, nakolik jsou tato zjištění závazná. Celkem 60 procent účastníků průzkumu z České republiky totiž připustilo, že neví, jak vlastně tato autonomní vozidla fungují. Pro některé, kteří znají situaci na tuzemských silnicích, budou asi překvapivá další zjištění z průzkumu. Například to, že Češi se z hlediska ohledů na ostatní řidiče ukázali jako druzí nejlepší v Evropě. Jsou prý vůbec nejvíce ze všech ochotni pustit při zipování před sebe další vůz.
Více než tři čtvrtiny našich spoluobčanů je přesvědčeno o nutnosti komunikace s dalšími řidiči. Celých 94 procent pak dokonce považuje za svůj úkol přispívat k plynulosti silničního provozu.
zdroj: autorevue.cz

sobota 14. ledna 2017

VideoMarketng ve video studiu v Plzni


Video Marketing v Plzni ve video studiu.

  • Ve video studiu v Plzni Vám umožníme představit Vaši firmu pomocí krátkého Promo Videa. Vytvoříme Vám také: produktové video, instruktážní video, reportážní video, video prezentace událostí a akcí. Videoprodukce Plzeň – na Borech Žižkova 66. Zvýšíme Vám sledovanost Vašich webových stránek pomocí krátkého prezentačního videa, které zaručeně zaujme více než desítky fotografií, nebo stovky slov.Video studio v Plzni na Borech v bývalém hotelu Plzeň – WFB Media.
    Zhotovíme Vám video záznam ze společenské, kulturní i sportovní akce i z jakékoliv jiné události. Zaznamenáme průběh svatby, firemního večírku, maturitního plesu, promoce i jiných pro Vás významných životních momentů. Videozáznamy již od 2000,- Kč. Video efekty – střih a zpracování videa – ceny dohodou – levně.Video nahrávky v Plzni
    Zhotovíme Vám videonahrávky ze společenských i sportovních akcí, firemních večírků, maturitních plesů, svateb i domácích oslav. Zaznamenáme ve videozáznamu veškeré chvíle, které si budete přát. Jsme VideoProdukce – video studio v Plzni – WFB Media


  •  

    Specialisté na pokládání velkoformátových obkladů a dlažeb i třeba rekonstrukce koupelen. 

  • 2 

    Video studio v Plzni - WFB Media zhotovilo propagační video pro restauraci v Plzni. 


  • 3 

    WFB Media: Video studio v Plzni. Alfa - Omega servis: Video. Produkce Plzeň. 

  • 4 

    Video studio Plzeň - WFB Media. Promo videa pro firmy a pořadatele akcí. 


  • 5 

    Video studio Plzeň WFB Media 


  • 6 

    Videoprodukce Plzeň & Video studio WFB Media - zhotovení videozáznamu pro firmu prodávající kávu. 


  • 7 

    Dřevostavby JUHA 

  • 8 

    Snadné učení. Co je snadné učení? Kurzy pro děti! 

  • 9 

    Prodej zrnkové kávy. E-shop se zrnkovou kávou v Plzni Vito Grande. 


  • 10 

    Indická a nepálská restaurace Buddha v Plzni 


  • 11 

    DREVOSTAVBY PLZEN Video studio Plzen promo video studio video nahravky pro marketing 


  • 12 

    Velkoformátové obklady i velkoformátové dlažby položí obkladači Plzeň. 


  • 13 

    Video Produkce v Plzni: WFB Media & Alfa – Omega servis. Video studio. 


  • 14 

    WFB Media & Alfa - Omega servis. Zhotovení videonahrávek v Plzni. Video studio. 


  • 15 

    Módní večer ve stylu 30.let v Plzni - Cafe NAPOLEON - AKCE V PLZNI 


  • 16 

    Módní večer ve stylu třicátých let 


  • 17 

    Videoprodukce WFB Media & Alfa - Omega servis Plzeň. PROMO VIDEA pro pořadatele AKCÍ. 


  • 18 

    Video studio v Plzni - tvorba videozáznamů z Akcí v Plzni. WFB Media - MÓDNÍ VEČER VE STYLU 30. let.


  • 19 

    Pedikúra Plzeň Bory - nabídka "mokré pedikúry", masáže chodidel, ošetření nehtů. 


  • 20 

    Vojenské muzeum AKCE muzea: DEN s vojenskou technikou 2016 


  • 21 

    První zvonění - tradiční akce v Plzni 01.09.2016 


  • 22 

    WARRIORS MC PILSEN 


  • 23 

    Plastická chirurgie Praha - plastický chirurg MUDr. Svatopluk Svoboda 


  • 24 

    Sanatorium plastické chirurgie. Plastický chirurg MUDr. Svatopluk Svoboda. 


  • 25 

    Plastická chirurgie - sanatorium Kolín. 


  • 26 

    Cévní chirurgie v Plzni. MUDr. Libor Dvořáček hovoří na téma cévní chirurgie. 

  • 27 

    Dřevostavby v Plzni - výstavba nízkoenergetických dřevostaveb Plzeň. Dřevostavby JUHA. 

  • 28 

    Promo Video Plzeň - SGL EUROPE - logistika a skladování. 

  • 29 

    pilsner 


  • 30 

    WFB Media - videokoktejl 


  • 31 

    Rozhledna Kotel 







    Pravidelní čtenáři